July 14, 2020
TEKNIK ENTRY LAYER MINACHI – PULLBACK FOREX TRADING
Read More

Posts navigation

MC tu asam garam dalam forex tuan.. hehe. Sebenarnya takde teknik yang betul-betul konsisten tuan. Sebabnya keadaan market itu sendiri dinamik (sentiasa berubah-ubah). Jadi kita sebagai trader kena follow keadaan market. Teknik yang profitable semasa trending memang akan fail masa market ranging, dan sebaliknya. Saya just guna basic je tuan. Macam tu lah proses aku sehinggalah trend habis dan aku OP arah berlawanan semula. Sangat sistematik dan berdisiplin. Janji aku boleh OP tanpa ragu-ragu setiap candle yang baru. Simple and profitable. Sistem apa yang aku pakai ni aku hanya share untuk orang yang dah lama training dalam Forex tapi belum juga berjaya. If ada kelapangan aku bantu. 5/5/ · Mulai dari trend riding hingga news straddling, inilah kumpulan strategi trading forex terbaik yang menjadi andalan Grace Cheng. Banyak trader mencari strategi trading forex paling sempurna yang bisa diterapkan sepanjang waktu dan relevan di semua kondisi pasar.

Teknik forex ikut trend # blogger.com
Read More

2 thoughts on “Teknik forex ikut trend”

Teknik forex ikut trend. aleboris 2 Comments. Blog ini saya ketengahkan untuk newbie forex supaya anda dapat sedikit ilmu pembayang berkenaan forex sebelum anda belajar ilmu yang lebih tinggi lagi bersama sifu2 anda. Saya harap blog ini memberi manfaat kepada newbie2 forex dalam melayari arus sebagai trader yang penuh dugaan ini. Macam tu lah proses aku sehinggalah trend habis dan aku OP arah berlawanan semula. Sangat sistematik dan berdisiplin. Janji aku boleh OP tanpa ragu-ragu setiap candle yang baru. Simple and profitable. Sistem apa yang aku pakai ni aku hanya share untuk orang yang dah lama training dalam Forex tapi belum juga berjaya. If ada kelapangan aku bantu. 9/7/ · JANA RIBUAN PIP DENGAN TRADE MELAWAN TREND. Hari ini saya akan kongsikan mengenai suatu teknik yang agak popular pada tahun sekitar Teknik ini saya telah pun gunakan untuk sekian lama dan ia masih releven profitable hingga hari ini. Umumnya kita tahu bahawa dalam trading jangan sekali-kali melawan arah trend.

Read More

7 Users Say Thank:

Macam tu lah proses aku sehinggalah trend habis dan aku OP arah berlawanan semula. Sangat sistematik dan berdisiplin. Janji aku boleh OP tanpa ragu-ragu setiap candle yang baru. Simple and profitable. Sistem apa yang aku pakai ni aku hanya share untuk orang yang dah lama training dalam Forex tapi belum juga berjaya. If ada kelapangan aku bantu. MC tu asam garam dalam forex tuan.. hehe. Sebenarnya takde teknik yang betul-betul konsisten tuan. Sebabnya keadaan market itu sendiri dinamik (sentiasa berubah-ubah). Jadi kita sebagai trader kena follow keadaan market. Teknik yang profitable semasa trending memang akan fail masa market ranging, dan sebaliknya. Saya just guna basic je tuan. Apabila volume Buyer besar, kita bisa ikut UP Trend. Apabila volume Seller yang lebih besar, kita bisa ikut DOWN Trend. PENGERTIAN VOLUME DALAM TRADING FOREX Volume adalah jumlah kontrak atau lot forex yang diperdagangkan selama jangka waktu tertentu. Volume harian adalah jumlah kontrak yang diperdagangkan selama satu hari perdagangan.

Pengalaman Forex Menggunakan Time Frame H4
Read More

Counter Trend

9/7/ · JANA RIBUAN PIP DENGAN TRADE MELAWAN TREND. Hari ini saya akan kongsikan mengenai suatu teknik yang agak popular pada tahun sekitar Teknik ini saya telah pun gunakan untuk sekian lama dan ia masih releven profitable hingga hari ini. Umumnya kita tahu bahawa dalam trading jangan sekali-kali melawan arah trend. Macam tu lah proses aku sehinggalah trend habis dan aku OP arah berlawanan semula. Sangat sistematik dan berdisiplin. Janji aku boleh OP tanpa ragu-ragu setiap candle yang baru. Simple and profitable. Sistem apa yang aku pakai ni aku hanya share untuk orang yang dah lama training dalam Forex tapi belum juga berjaya. If ada kelapangan aku bantu. Apabila volume Buyer besar, kita bisa ikut UP Trend. Apabila volume Seller yang lebih besar, kita bisa ikut DOWN Trend. PENGERTIAN VOLUME DALAM TRADING FOREX Volume adalah jumlah kontrak atau lot forex yang diperdagangkan selama jangka waktu tertentu. Volume harian adalah jumlah kontrak yang diperdagangkan selama satu hari perdagangan.

Teknik akurasi 99% unfollow dan follow trend [Part 2]
Read More

6 Users Say Thank:

Apabila volume Buyer besar, kita bisa ikut UP Trend. Apabila volume Seller yang lebih besar, kita bisa ikut DOWN Trend. PENGERTIAN VOLUME DALAM TRADING FOREX Volume adalah jumlah kontrak atau lot forex yang diperdagangkan selama jangka waktu tertentu. Volume harian adalah jumlah kontrak yang diperdagangkan selama satu hari perdagangan. 11/5/ · Selamat malam semua pembaca dan semua teman-teman anggota forum indoMT5 dimanapun berada, Untuk mimin dan momod saya minta ijin untuk buka thread baru di sub ini, Sebelum saya bagikan teknik Unfollow dan follow trend menggunakan MA ini, Pekenalkan dulu saya senopati dari jawa timur tepatnya surabaya. Strategi yang akan saya bagikan ini tidak terlalu sulit dan sangat . 9/7/ · JANA RIBUAN PIP DENGAN TRADE MELAWAN TREND. Hari ini saya akan kongsikan mengenai suatu teknik yang agak popular pada tahun sekitar Teknik ini saya telah pun gunakan untuk sekian lama dan ia masih releven profitable hingga hari ini. Umumnya kita tahu bahawa dalam trading jangan sekali-kali melawan arah trend.